Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Back to 20's

         

Με αφορμή την λήξη του  Α'παγκόσμιου πόλεμου,μία νέα περίοδος ξεκινάει για τις γυναίκες.
Τα γνωστά flapper girls αποκτούν προνόμια μπορώντας πλέον να ψηφίσουν,να διαβάζουν περιοδικά
να έχουν σεξουαλική ελευθερία,να καπνίζουν και να ζούνε έντονα.
Είναι η δεκαετία που η Chanel λανσάρει το περίφημο άρωμα Chanel No5 και το little black dress(LBD).Τα φορέματα κομμένα λοξά αποκτούν κρόσια και βαθύ ντεκολτέ,το γνωστό V.Με τις πέρλες να κοσμούν το λαιμό των γυναικών,το κοντό πλατινέ μαλλί,τα σατέν γάντια,οι μυτερές γόβες και η πουγκί τσάντα στο χέρι.Το λευκό και το σατέν κυριαρχούσε.Οι άνδρες ντυμένοι με σακάκια , γούνες και πάντα με το καπέλο τους όπου κάλυπτε όλο το μέρος του κεφαλιού τους, μαζί με τις  γυναίκες κρατούσαν ταμπακιέρες και καπνίζαν πίπες.
 Η δεκαετία του 1920 επηρέασε φυσικά και τον κινηματογράφο .Εντονα μακιγιάζ,έντονα βγαλμένα φρύδια,έντονο χρώμα κραγιόν και  κόκκινα νύχια όπως και το γνωστό μας λίπ γκλός που ανακαλύφθηκε τότε, έτσι ώστε να φαινόταν πιο έντονο το χρώμα χειλιών μέσα από τον κινηματογράφο.Είδωλα όπως είναι η Greta Garbo,η Vivien Leigh και η Coco Chanel έχουν καταφέρει να μας εμπνεύσουν και  στον κόσμο της μόδας μέχρι σήμερα...Αυτά λοιπόν  θα παρατηρούσαμε αν γυρνούσαμε πίσω στο χρόνο,μέσα σε ένα καμπαρέ με γκάνγκστερς στο Chicago καθώς ο Louis Αrmstrong μας  διασκέδαζε λέγοντας μας What a wonderful world στους ήχους της Τζάζ μουσικής του!!!!                                                                                                            ( I <3 20's)

5 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θά'θελα να ζούσα σε εκείνη την εποχή...! μέσα από τις ταινίες νιώθω μια χαρά και ένα θαυμασμό για τις γυναίκες εκείνες!!και η μουσική όμως ήταν και είναι το κάτι άλλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  3. είναι η αγαπημένη μου δεκαετία!
    ισχύει!!! ηταν μια εποχή που εξελισσόταν με ξέφρενους ρυθμούς!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αγαπημένη εποχή.... αγαπημένο CHANEL No 5!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πιστεύω πως αυτή η δεκαετία ηταν καθοριστική..

    ΑπάντησηΔιαγραφή