Σάββατο 11 Μαΐου 2013

12 points goes to...

Kορίτσια ...

Επειδή είμαι μεγάλη φάν της Eurovision δεν θα μπορούσα να μην ακούσω όλες τις φετινές υποψηφιότητες....και φυσικά να μοιραστώ μαζί σας την υποψία για το πιο θα είναι το νικητήριο τραγούδι!

Φέτος η Eurovision διεξάγεται στο Μάλμε της Σουηδίας και όλα είναι σχεδόν έτοιμα καθώς οι τεχνικές πρόβες συνεχίζονται επί σκηνής.Η Ελλάδα διαγωνίζεται στον 2ο ημιτελικό(16 μαίου)-Καλή μας επιτυχία!!!
Ημερομηνίες¨14 Μαιου:α' ημιτελικός
                        16 Μαίου:β΄ημιτελικός
                         18 Μαίου :ο Μεγάλος Τελικός

Ας αρχίσω όμως απο την θέση....Farid Mammadov-Hold me
O Φαρίντ εκπροσωπεί το Αζερμπαιτζάν και με την ωραία του μπαλάντα μας λέει Hold me...
Μάλιστα ακούστηκε ότι αυτός που θα αναλάβει την εμφανισή του επί σκηνής είναι ο γνωστός μας 
χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός(σκηνοθέτησε τον Σάκη Ρουβά και Άνι Λόρακ).Στα παρασκήνια όμως είδα κοντά στην Αζερμπαιτζανή συμμετοχή τον γνωστό μας Δημήτρη Κοντόπουλο ο οποίος όπως ενημερώθηκα  είναι o συνθέτης του τραγουδιού Hold me...Το Αζερμπαιτζάν διαγωνίζεται στον β'ημιτελικό.


                                               

Στην θέση...Cascada-Glorious
υποψιάζομαι την τραγουδίστρια Natalie Horler του  γνωστό μας συγκροτήματος  Cascada(single-Εverytime we touch).Λέτε η Γερμανία να δοξαστεί και να χτυπήσει πρωτιά όπως λέει και η Natalie?H Γερμανία πηγαίνει κατευθείαν τελικό.



Στην θέση ...Margaret Berger-I feed your love
μαντεύω την Νορβηγία όπου ο τίτλος του τραγουδιού είναι ''Σε ταίζω με την αγάπη μου''(μάλλον αυτό εννοεί) αν kαι  μας  τα λέει λίγο περίεργα η Μάργκαρετ καθώς αυτός που αγαπά την ''μαχαιρώνει'' πισώπλατα αυτή όμως καταφέρνει και πέρνει την κατάσταση στα χέρια  της...Η Νορβηγία διαγωνίζεται στον β'ημιτελικό.


 

Στην θέση Dina Garipova-What if
Προβλέπω την δεσποινίς Ντίνα από την Ρωσία,η οποία έγινε γνωστή στην χώρα της καθώς ήταν η νικήτρια σε μουσικό talent show.Με ένα μεγάλο ΑΝ (what if) ... αναρωτιέται  η Ντίνα στο τραγούδι της ...την απάντηση όμως  θα την μάθει όπως και εμείς οι υπόλοιποι το βράδυ  του α' ημιτελικού ΑΝ προκριθεί στον μεγάλο τελικό.


                                              

θέση-Emmelie de Forest-Only teardrops
Οταν πρωτοάκουσα αυτό το τραγούδι λέω εντάξει τώρα αυτό θα νικήσει!!!Να σας πω ότι έχω μαντέψει κι άλλες φορές τα νικητήρια τραγούδια όπως της Τουρκίας(2003),της Ουκρανίας(2004),του Αζερμπαιτζάν(2011)και της Σουηδίας(2012).Για να μην πολυλογώ πρόκειται για την 20χρονη Δανοσουηδέζα Emmelie Charlotte Victoria de Forest καθώς έχει βασιλική καταγωγή αφού  η προ προ προ γιαγιά της Βικτόρια ήταν η Βασίλισσα της Αγγλίας...αυτό όμως δεν φαίνεται να την  απασχολεί πολύ  καθώς στην σκηνή του Μάλμο θα εμφανιστεί ξυπόλητη με ένα άσπρο φόρεμα υπό τους ήχους του φλάουτου και των ντράμς.Η Δανία διαγωνίζεται στον α' ημιτελικό.

   




Και φυσικά να πω καλή επιτυχία στην Ελλάδα μας !! Αν και το τραγούδι δεν είναι στα δικά μου ακούσματα είναι θετικό ότι είναι στην γλώσσα μας και φυσικά έχει στοιχεία του ρεμπέτικου τραγουδιού!!!Σημείωση: το αλκοόλ στην Ελλάδα δεν είναι free!!!





                           kisses V



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου