Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Bon Appetite με Quiche Lorraine (Κίς Λορέν)

ΥΛΙΚΑ για 5-6 μερίδες


  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 8 φέτες μπέικον κομμένες κομματάκια
  • 4 αυγά
  • 1 1/5 φλυτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1/4 κ.σ μοσχοκάρυδο
  • 1 φλυτζ.τυρί γκούντα τριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
Απλώνουμε σε μία ταρτιέρα το φύλλο σφολιάτας, ό,τι σφολιάτα  περισσεύει στα τοιχώματα την κόβουμε.την τρυπάμε με 1 πιρούνι και  την τοποθετούμε στο ψυγείο για 20'.
Σε ένα μπόλ  ανακατεύουμε τα υλικά(χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε  το αλάτι,πιπέρι και το μοσχοκάρυδο)-τηγανίζουμε λίγο το μπέικον και το  απλώνουμε  μαζί με το τυρί στην ταρτιέρα. Μετά απλώνουμε το μίγμα με τα αυγά..
 Ψήνουμε στους 200 βαθμούς  για 30'    
 

2 σχόλια: